Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az archívum

Cikkek találhatók

Olyan atlaszt fejlesztettek Szegeden, ami a betegeknek és az orvostanhallgatóknak is segíthet

2021.10.01

Oktatásra is alkalmas, interaktív, háromdimenziós, virtuális valóságban is megjeleníthető újgenerációs e-anatómiaatlaszt fejlesztettek a Mozaik Kiadó és a Szegedi Tudományegyetem Anatómiai és Fejlődéstani Intézetének munkatársai.

https://hvg.hu/tudomany/20210924_e_anatomiaatlasz_mozaik_kiado_szegedi_tudomanyegyetem_oktatas?fbclid=IwAR2RjiZ_zZjLcDGl8v9Ak2EP2Es86jlvRVe1tlhKG_NfwC2rzIYA-SQK4lE

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

Fenyő D. György: katasztrofális állapot uralkodik a magyartanításban...

2021.10.04

https://nepszava.hu/3133998_fenyo-d-gyorgy-katasztrofalis-allapot-uralkodik-a-magyartanitasban-amely-arra-is-komoly-hatassal-lehet-megszeretik-e-a-fiatalok-az-olvasast

Ha holnaptól Ön dönthetne az irodalomtanítás alakulásáról, min változtatna elsőként?

Nem úgy gondolkodnék, ahogy most az oktatáspolitika és az egész politika. Nem úgy gondolnám, hogy ki kell dobni mindent, ami eddig született, és megalkotni három hét alatt a hibátlant. Most ez történt, és így születtek egyre rosszabb és rosszabb törvények és tankönyvek. Ám a rendszerváltás óta számos kiváló pedagógiai munka született – tankönyvek, tantervek, tanmenetek, munkafüzetek, oktatási segédletek –, amelyek részben érthetően, részben indokolatlanul feledésbe merültek. Fel kellene mérni, mi mindent alkotott a szakma az elmúlt évtizedekben, és ami értékes, időtálló, azt használjuk újra. Amíg létezett szabad tankönyvpiac, addig egymással párhuzamosan lehetett hat-nyolc könyvből válogatni, amelyek közt volt jó, rossz, könnyebb, nehezebb. Azért tudtak kiváló tankönyvek is keletkezni, mert volt levegője, tere annak, hogy keletkezzenek. A tanárt végre ismét alkotó értelmiséginek kellene tekinteni, aki egy gazdag kínálatban a tisztes szakmai tudás alapján képes felelős döntéseket hozni.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

Hol kezdődik az autonómia a pedagógiában?

2021.10.16

Maga az oktatási szisztéma, mechanizmus valójában leszoktatja az iskolaigazgatót, a tanárt, a diákot az autonómiáról, mert úgy fél az önálló véleményalkotástól, az önállósulási törekvéstől, mint az ördög a tömjénfüsttől.

https://nepszava.hu/3135202_hol-kezdodik-az-autonomia-a-pedagogiaban

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

Mappák találhatók

Mappák nem találhatók