Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az archívum

Cikkek találhatók

„Ha kémiából tennének fel olyan áltudományos kérdéseket, az világbotrány lenne”

2021.01.05

„Nem az a legnagyobb gond, hogy egy ilyen megjelenhet egy könyvben, hanem az, hogy ez az egyetlen tankönyv, amiből az iskolában taníthatnak, a tanárok nem választhatnak ehelyett másikat.”

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

A NER tankönyvei csak gyönge idomítási kísérletek

2021.01.07

Sztereotípiáktól hemzsegő, minden tudományos alapot nélkülöző tankönyvrészlet került elő a minap, amely a tizenegyedik osztályosoknak szól. A B-kategóriás szappanoperák párbeszédeit idéző szövegpanelek közé olyanok fértek be, mint…

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

Csupa rossz választ ad a kormány az oktatásban

2021.01.07

A kormánynak igazából még saját ideológiája sincs az oktatásban, csupán egy vallásos, nemzeti mázzal leöntött semmi - mondja Trencsényi László.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

Lejtőre került a nyelvtanulás

2021.01.11

A múlt évben, no­vember végéig körülbelül 77 ezren nyelvvizsgáztak, ezzel szemben 2019 egészében 124 ezren

– derült ki az Oktatási Hivatal adataiból. Angolból az előző évi 94 ezer után 58 ezren, németből 21 ezer után 14 ezren futottak neki. „Körülbelül 40 százalékos a csökkenés – mondta a Világgazdaságnak Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke –, mert kevesebben felvételiztek a felsőoktatásba, mivel nyelvvizsga nélkül is át lehetett venni a diplomát, de jelentkezett a koronavírus-járvány hatása is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

Elindult a Tansegéd

2021.01.12

A mai napon útjára bocsátjuk Alapítványunk kiemelkedő projektjét, a Tansegéd.hu honlapcsaládot, első két tagjával a Kémia Tansegéddel és a Földrajz Tansegéddel. Ez a Magyarországon egyedülálló fejlesztés a természettudományos tanárok napi munkáját segíti azzal, hogy az interneten található anyagok között segít eligazodni.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

„Szerencsére nem kötelező” – Csikorog a KRÉTA a digitális oktatásban

2021.01.13

Már online tanórákat is lehet tartani az iskolai KRÉTA-rendszer új moduljában, igaz, a pedagógusok nincsenek elragadtatva tőle.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

A digitális oktatás sem szakadt el a tankönyvektől

2021.01.24

A napi feladatok megoldásában még mindig elsősorban a tankönyvekre és munkafüzetekre támaszkodtak, ami Németh Szilvia szerint azért érdekes, mert lehetőség lett volna online tartalmak feldolgozására.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

Emelt töri érettségi

2021.01.26

A diktatúra 8 legbiztosabb jele

Néha nem árt átismételni, melyek a diktatúra legfontosabb jellemzői, ugyanis a XX. században több diktátor is bebizonyította, demokratikus eszközökkel is vígan hatalomra lehet jutni, majd lebontani a demokrácia legalapvetőbb intézményeit. És mint tudjuk, a diktátorok egymástól tanulnak…

8. Irányított oktatás

A legtöbb diktátor a hatalomra jutásának első percétől gondol arra, hogy hűséges ifjúságot neveljen. Ennek a legjobb eszköze a központilag kiadott tanterv, amely lehetőség szerint alaposan át van itatva az uralkodó ideológiával. Fontos lépés az iskolák államosítása, a tanárok megfélemlítése/megnyerése. Lényeges lépés az óvodától a felnőttkorig különféle ifjúsági szervezetek létrehozása, ahol a gyerekeket hűséges pártkatonákká lehet nevelni. Egy diktatúra számára nem elhanyagolható szempont az sem, hogy csökkentsék az oktatás színvonalát. Mert minél butább és alig gondolkodó fiatalok kerülnek ki az iskolapadokból, annál kisebb az esélye annak, hogy átlátják a diktatúra működését.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

Besült a szakképzés „csodafegyvere”

2021.01.29

Több cég nem vagy csak részben tudja vállalni a szakmát tanuló diákok gyakorlati képzését, a szakképző iskoláknak maguknak kell ezt megoldaniuk.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

Mappák találhatók

Mappák nem találhatók