Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az archívum

Cikkek találhatók

“Nincsen okunk abbahagyni” - mondják az oktatás helyzete miatt menetelve tiltakozók

2023.01.03

A szervezők a menet összes napján fórumokat tartanak a különböző állomásokon, amiken az oda érkező helyi pedagógusokkal, szolidaritókkal beszélgetnek. (Az akció menetrendjéről itt írtunk korábban.) “A menet célja, hogy erőt adjunk a tiltakozóknak a folytatáshoz, mert nincsen okunk abbahagyni” - válaszolta megkeresésünkre Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom vezetője, kirúgott kölcseys tanár. Azért kezdik az évet a kormány által meghosszabbított téli szünet idején a demonstrációval, hogy ott folytassák, ahol abbahagyták, mondta.

https://444.hu/2023/01/03/nincsen-okunk-abbahagyni-mondjak-az-oktatas-helyzete-miatt-menetelve-tiltakozok

https://hang.hu/belfold/folytatodik-a-tudasmenet-kedden-kozel-34-kilometert-akarnak-menni-a-pedagogusok-150376

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

„Pintér volt az utolsó csepp a pohárban, ráadásul mérgező csepp” – Simkó Edit is felmond

2023.01.04

Tehát lemondani tisztességes. A közalkalmazott nem fel-, hanem lemond. Ha ezt a rendszert tovább szolgálom, magamat árulom el, és mindazokat, akikkel kapcsolatba kerülök. Egy újabb áttét lennék egy rákbeteg szervezetben

– közölte.

https://24.hu/belfold/2023/01/04/simko-edit-pedagogus-felmondas-pinter-sandor/

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

„Küzdjenek most azok, akik eddig nem küzdöttek” – keserű portré egy kicsekkoló tanárról

2023.01.05

Egyszerűen senkik vagyunk ebben a rendszerben – mondja keserűen a 28 éves, biológia-kémia szakos Szűcs Dorottya. Diákkora óta a tanítás a mindene, ám decemberben úgy döntött, hogy felmond a munkahelyén, egykori iskolájában, az Eötvös József Gimnáziumban. Portré egy fiatal tanárról, akitől Pintér Sándor „konzultációja” vett el minden reményt.

https://24.hu/belfold/2023/01/05/szucs-dorottya-eotvos-jozsef-gimnazium-felmondas-pedagogus-polgari-engedetlenseg-sztrajk/

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

Romsics Ignác: Oktatásügyünk múltja és jelene

2023.01.09

Gyakran hallom, érjenek el jobb eredményeket a pedagógusok, s akkor majd követelhetnek magasabb béreket. Addig azonban coki. A dolog azonban éppen fordítva van. 

https://nepszava.hu/3181198_romsics-ignac-oktatasugyunk-multja-es-jelene

 

A rendőrlogika az iskolában nem érvényes – A „polgárilag engedetlen” tanárok kirúgásának háttere

2023.01.09

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) nyilatkozott a magyarországi közoktatásról. Nagyon fontosakat mondott.

https://nepszava.hu/3181196_oktatas-magyarorszag-tanar-polgari-engedetlenseg-elbocsatas-mta

 

„Minden második tanár ismerősöm azt tervezi, hogy a tanév végén felmond”

2023.01.09

Egyre inkább adós az oktatásért felelős rendőrminiszter azzal a válasszal, hogy miért pont azt a 14 tanárt rúgta ki tavaly az állásából, akit kirúgott. Pintér Sándor azt mondta, ő csak a szabályokat tartotta be, de egyre inkább úgy tűnik: nincs itt semmilyen szabály.

https://hvg.hu/elet/20230109_A_tanari_ismerosi_korombol_kozel_minden_masodik_ember_azt_tervezi_hogy_a_tanev_vegen_felmond

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

Mi értelme?

2023.01.24

Hétfőtől egy héten át újra sztrájkolnak a pedagógusok. Bár helyesebb lenne azt írni, hogy sztrájkolhatnának, ha akarnának, illetve, ha tudnának. Ha hihetünk a Központi Statisztikai Hivatal adatainak, a köznevelési intézményekben jelenleg nagyjából 100 ezer főállású pedagógus dolgozik, közülük néhány ezren, esetleg tízezren, ha részt vesznek a munkabeszüntetésben. Ha nem írna róluk a sajtó, nem foglalkoznának velük a híradások, valószínűleg szinte senki nem is tudna arról, hogy sztrájk van az iskolákban - ezért is érthetetlen, hogy egyes tantestületek miért ódzkodnak megjelenni a médiában, a nyilvánosságban.

https://nepszava.hu/3182806_mi-ertelme

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HÍREK

Mappák találhatók

Mappák nem találhatók