Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Nyílt levél Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár úrhoz

2016.10.17

Mivel a TANOSZ az EMMI köznevelésért felelős helyettes államtitkár titkárságára 2016. szeptember 8-án eljuttatott levelére azóta sem érkezett válasz, nyílt levélben fordulunk az illetékesekhez.

 

 

A köznevelés helyzete, fejlesztési irányai

2016.10.11

Országos Tanévnyitó Konferencia
2016/17. tanév

Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár előadásának tankönyves, taneszközös témában érdekeltek számára készült kivonatos változata

 

Nem adjuk fel: Indul a 2016/17-es Független Diákparlament!

2016.09.26

Kedves CKP tagok, tagszervezetek!

Örömmel tolmácsolom felétek, hogy a Független Diákparlamentet szervező diákok, és a környezetükben ténykedők még mindig hisznek abban, hogy az oktatási rendszer különböző szereplői – tanárok, szülők, diákok – közösen képesek arra, hogy rendszerszintű változtatásokat érjenek el az oktatásban.

 

A legfontosabb államosítások, azok értéke, indokai és tényleges következményei

2016.09.16

Többek között a tankönyvpiac...

 

13+1 állítás a tankönyvellátásról

2016.09.15

A TANOSZ valamennyi állítását tényekkel tudja igazolni.

Jogszabályellenes intézkedések: 2013-2016

 

A TANOSZ Műhelyének állásfoglalása a minisztérium válaszleveléről

2016.09.09

A Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete (TANOSZ) 2016. július 14-én 6 pontban konkretizálta a tankönyvkiadással kapcsolatos jogszabályellenes intézkedéseket, s erről bejelentést tett Balog Zoltánnak és Palkovics Lászlónak. Az EMMI nevében Sipos Imre, a tárca helyettes államtitkára augusztus 16-ai keltezéssel írt válaszlevelét a TANOSZ szeptember 1-jén kapta kézhez. A tárca 2,5 oldalas válaszlevelét az alábbiakban foglalja össze: „…az EMMI-t terhelő jogszabálysértésekre nem került sor.”

            A minisztérium mindezt annak ellenére állítja, hogy a TANOSZ által bejelentett 6-féle jogszabálysértés tényét 5 esetben egyáltalán nem sikerült hitelt érdemlően cáfolnia.

 

A TANOSZ helyesbíti és pontosítja Rétvári Bence, a humántárca parlamenti államtitkára hét elején megjelent nyilatkozatát

2016.09.07

Úgy tűnik, hogy a közoktatásért felelős államtitkároknak feladata, hogy minden héten valamilyen, a tankönyvkiadással kapcsolatos magvas kijelentést tegyenek. A múlt héten Palkovics László beszélt az állami kiadású tankönyvek hibáinak jelentéktelen voltáról, míg ez a hét Rétvári Bence nyilatkozatával indult a tankönyvek áráról (magyarhirlap.hu, 2016. 09. 05.).

 

Vélemény: Palkovics László a menthetetlent mentegeti

2016.09.05

Palkovics László államtitkár az Index által szervezett és augusztus 31-én megtartott online fogadóóráján elhangzott válaszai közül többel lehetne vitatkozni, én azonban csak az egyik állítására szeretném felhívni a figyelmet.

 

A Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesületének (TANOSZ) közleménye

2016.08.22

• Közérdekű adatkikérésből származó tények igazolják, hogy – az oktatási kormányzat „minden erőfeszítése” ellenére – az állami kiadású tankönyvek megrendelése (és ezen belül a kísérleti tankönyvek átlagos darabszáma) 2016-ra visszaesett.

• Mindez nyilvánvalóan összefügg azzal, hogy a kísérleti tankönyvekről készült kérdőíves felmérés szerint a pedagógusok többsége – olcsóságuk ellenére – nem szívesen tanít(ana) ezekből a tankönyvekből.

• Ez a tankönyvhelyzet előrevetíti az oktatás szakmai-módszertani minőségének romlását, és a pedagógusok elégedetlenségét. Az oktatási kormányzat eddig nem volt hajlandó a tankönyvválasztás (papíron ma még meglévő) korlátozott szabadságának sorsáról az érintettekkel tárgyalást folytatni.

 A TANOSZ Balog Zoltánnak és Palkovics Lászlónak is üzent, hogy ők is megértsék…

 

Milyen törvényes lehetőségei vannak az iskoláknak a tankönyvválasztásra 2016 áprilisában?

2016.04.08

Igazgatóknak, tankönyvfelelősöknek és valamennyi pedagógusnak!

 

A TANOSZ 1. levelét ugyanerről a témáról február végén küldte e-mailen az iskolákba.

Ez a tájékoztató a választáshoz és a megrendeléshez kínál érveket a jogszabályi tényállásról, az ezekből adódó jogokról és lehetőségekről.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »