Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Rendelőtömb 2017/2018

2017.02.27

Tisztelt Kiadók!

Idén is lehetőséget szeretnénk adni a kiadóknak, hogy az iskoláknak kínált kiadványaikat egy közös elektronikus rendelőtömbben kínálják fel, elsősorban az iskoláknak, hasonlóképpen, mint azt korábban a TVOT tette.

 

Szabad tankönyvválasztást!

2017.01.09

A Történelemtanárok Egylete a tavalyi közös sikerre építve ismét aláírásgyűjtést kezdett.

 

Kockás könyv

2016.12.20

Elkészült a Kockás könyv, a Civil Közoktatási Platform elemzése a magyar közoktatás alapvető, jelentős beavatkozást igénylő problémáiról és azok lehetséges megoldásáról. 

 

Az oktatásért felelős miniszter felhívást tett közzé

2016.12.20

Tisztelt Kiadó Vezető!

Értesítem, hogy az oktatásért felelős miniszter felhívást tett közzé a nemzeti köznevelés tankönyvellátásáról szóló 2013. évi CCXXXII. törvény 7. §. (2) bekezdése alapján a köznevelés tankönyvellátásában résztvevő tankönyvkiadók részére tankönyvek előállítására.

A felhívást a kormany.hu oldalon az alábbi linken is elérhetik:

http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=403#!DocumentBrowse

 

VAN KIÚT

2016.12.16

A Civil Közoktatási Platform (CKP) összeállította a közoktatást érintő, alapvető oktatáspolitikai kérdésekről szóló elemzését és javaslatait. E koncepciót széleskörű konszenzussal a szervezetben elfogadott alapértékeknek és alapelveknek megfelelően dolgozta ki:

 

Tankönyvjegyzék tájékoztató

2016.11.08

 

Kérdőív az oktatásról pedagógusoknak, szülőknek és tanulóknak

2016.10.21

Az elmúlt időszakban a közoktatás terén számos civil és szakmai kezdeményezés indult el. A közoktatás megújulása és megújítása sokunknak lett szívügye. Ezzel a kérdőívvel, amelyet az OFOE munkacsoportja állított össze, az ebben a folyamatban összegyűlt problémákat, kérdéseket és javaslatokat szeretnék a kutatók rendszerezni és tesztelni. Kíváncsiak vagyunk a közoktatás iránt érdeklődő pedagógusok, szülők és tanulók véleményére.

A kérdőív kitöltése 30-40 percet vesz igénybe. Reméljük, hogy minél többen kitöltik a kérdőívet és megosztják velünk a véleményüket, ezzel is segítve a közoktatás megújításáért zajló szakmai és civil törekvéseket.

A kérdőíves felmérés eredményeiről az adatfelvétel lezárta után jelentés készül, amelyről – várhatóan november végén – a Tanitanék, az OFOE és a Kölöknet honlapokon teszik közzé.

A kérdőív idekattintva nyitható meg.

Köszönjük, ha a kérdőív kitöltésével segíti a kutatást.

 

Nyílt levél Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár úrhoz

2016.10.17

Mivel a TANOSZ az EMMI köznevelésért felelős helyettes államtitkár titkárságára 2016. szeptember 8-án eljuttatott levelére azóta sem érkezett válasz, nyílt levélben fordulunk az illetékesekhez.

 

 

Nem adjuk fel: Indul a 2016/17-es Független Diákparlament!

2016.09.26

Kedves CKP tagok, tagszervezetek!

Örömmel tolmácsolom felétek, hogy a Független Diákparlamentet szervező diákok, és a környezetükben ténykedők még mindig hisznek abban, hogy az oktatási rendszer különböző szereplői – tanárok, szülők, diákok – közösen képesek arra, hogy rendszerszintű változtatásokat érjenek el az oktatásban.

 

A legfontosabb államosítások, azok értéke, indokai és tényleges következményei

2016.09.16

Többek között a tankönyvpiac...