Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reggeli gondolatok:Tanítanék 19073. csatlakozó

2016.01.23

Időpont és helyszín: 2016. január 23. (szombat) reggel, Magyarország, Szeged, valamivel reggel 7 óra után

Jelen van: egy 22 éve pályán lévő, szakmai tantárgyakat oktató, 2 egyetemi, 1 főiskolai, 1 felsőfokú OKJ-s végzettséggel és megszámlálhatatlanul sok továbbképzéssel rendelkező, szakközépiskolában oktató középiskolai tanár + háttérben alszik a család a hálószobá(k)ban

Reggeli gondolatok:

Miközben a családom alszik, én már reggel 6 óra óra a számítógép előtt ülök a jövő heti óráimra készülök: anyagokat keresek, mert NINCS TANKÖNYV, NINCS TANÁRI KÉZIKÖNYV, NINCS DIGITÁLIS TANANYAG az általam tanított SZAKMAI tantárgyhoz sem (ahogyan más szakmai tantárgyakhoz). Közben megy a TV és éppen a Czunyiné Bertalan Judittal (a köznevelésért felelős államtitkárral) készült interjún ÁMULDOZOM... Szerinte folyamatosan zajlanak a tárgyalások és minden meg lehet értelmesen beszélni. Szerinte az adminisztrációs terheket csökkenteni lehet és csökkentik is, meg hogy nagyon fontos a "rendszernek" a "gyerek". Szerinte az aktuális NAT a lexikális tudás mellett a gyakorlati életben alkalmazható tudást tartalmazza. Szerinte.... és folytathatnám a mondanivalóját... Szerintem NEM EZ TÖRTÉNIK. Legalábbis én nem ezt tapasztalom. Lehet, hogy bennem van a hiba? Egy másik ország másik oktatási rendszerében élek???? Vagy még csak álmodom és fel sem ébredtem?

Szerinte nincs ráhatás sem a KLIK, sem más szervek (pl. Szakképzési Centrumok) részéről arra, hogy tantestületek, pedagógusok, dolgozók csatlakozzanak a Hermann felhívásához.