Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar Földrajzi Társaság petíció

2016.05.11

Petíciónkat elektronikusan eddig 10 612-en írták alá, a nyomtatható aláírásgyűjtő ívet 1241-en töltötték le, melyből eddig aláírásukkal 293-an csatlakoztak.

A média is kiemelten foglalkozott ügyünkkel, számos sajtómegjelenés született a témával kapcsolatban: TV2, RTL Klub, Népszabadság, Népszavaindex.hu, HVG, Nők Lapja Café, 444.hu, Infórádió, Propeller, Eduline, ATV, Hír24, MNO.hu, Magyar Narancs, Magyar Nemzet, csak hogy a fontosabbakat említsük.

Az MFT elnöksége és szakértői a nyilvánosság figyelmének felhívásán túl megtette a lehetséges hivatalos lépéseket is. Felhívásban fordult a tervezet véleményezésére jogosult szervezetekhez, hogy ne támogassák azt a jelenlegi formájában. Ehhez háttéranyagot készített konkrétumokkal, melyet szintén e szervezetek rendelkezésére bocsátott. Ezen kívül levélben fordul Csépe Valériához, az MTA Elnöki Közoktatási Bizottságának elnökének, aki egyben az MTA képviselője a Közoktatási Kerekasztalnál, valamint Cseresnyés Péter államtitkárhoz, melyben aggályait fejezte ki a tervezettel kapcsolatban. Felhívta a figyelmet arra az ellentmondásra is, hogy a kerettantervben leírt nevelési célok és kompetenciák több része nem található meg, vagy sérül az egyes tárgyakra lebontott tananyagban.

Az MFT ezen kívül felvette a kapcsolatot számos természettudományos szakmai civil szervezettel is - Eötvös Lorád Fizikai Társulat, Magyar Kémikusok Egyesülete, FÖCIK tagszervezeti: Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság, Magyar Földrajzi Társaság, Magyar Geofizikusok Egyesülete, Magyar Meteorológiai Társaság, Magyar Természettudományi Társulat, Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület, Szilikátipari Tudományos Egyesület, Magyarhoni Földtani Társulat, Magyar Hidrológiai Társaság, Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat, melyek együttesen 10 ezer fő feletti tagságot képviselnek - akik szintén csatlakoztak ügyünkhöz.

E példátlan összefogás megerősít minket abban, hogy folytassuk erőfeszítéseinket, melyeket reményeink szerint majd siker koronáz! Köszönjük tagtársaink támogatását, a további fejleményekről hírlevélben adunk majd tájékoztatást.

Üdvözlettel:

Az MFT elnöksége