Állásfoglalások, közlemények

Állásfoglalás

2015.03.12

Állásfoglalás

A TANOSZ elnöksége komolytalannak tartja, hogy az oktatásért felelős miniszter a 2015. március 11-én megjelent felhívásában gyalázatosan rövid határidőt biztosítva pipálja ki a minisztérium tankönyvfejlesztésre vonatkozó feladatait.

Idézet a felhívásból:

„…a kiadott tantervek felmenő rendszerben történő bevezetésének és az azokban meghatározott tananyag kerettantervi tantárgyakhoz igazodó iskolai oktatásának korszerű tankönyvekkel történő támogatásának céljából… kifejlesztésre és/vagy engedélyezési benyújtásra, valamint nyomdai úton előállításra kerülő tankönyvek előállításának érdekében e felhívással kívánja ösztönözni a tankönyvkiadókat.”

A kiadványok benyújtásának határideje: 2015. március 18.

Ha tényleg komoly lenne a fent leírt cél, nem 4-5 munkanapot kellene biztosítani a nemzeti köznevelés tankönyvellátásának fejlesztési feladataira. Nem mellesleg, ha valami valóban állami feladat lenne, akkor az pontosan az új tantervhez illeszkedő nemzetiségi könyvek biztosítása lenne.

Budapest, 2015. március 12.                                           TANOSZ elnöksége

« előző

1 | 2 | 3 | 4